dijous, 16 de maig del 2013

El recital de textos de Joan Fuster obre un mes dedicat a la memòria de l’escriptor


81 anys després del seu discurs a l’aplec commemoratiu del 50é aniversari de les Normes de Castelló, i 21 anys després de la seua mort, Joan Fuster encara és viu entre nosaltres els valencians, com ho és la frase amb la que va concloure el seu discurs aquell dia: “O ens recobrem en la nostra unitat, o serem destruïts com a poble. O ara, o mai”. I com ho són també les seues idees. Per això, des del Casal Popular Tio Cuc, volem rendir-li el nostre humil homenatge amb tot un mes dedicat a l’escriptor valencià.


Un mes que començava dissabte passat amb la celebració d’un recital on es recollien els textos més significatius de l’obra de Fuster, acompanyats per la música del violoncel·lista professional Iván Pérez, i per fragments audiovisuals que feien un repàs per la vida l’escriptor. Alumnes de cursos de valencià, membres del Casal i membres del Grup de Teatre en Valencià de la Universitat d’Alacant, recitaren textos que descrivien des de les fogueres d’Alacant fins a la gramàtica de la nostra llengua a un espectacle que va aplegar una trentena de persones al Claustre de la co-catedral de Sant Nicolau.

El mes Fuster continua aquesta setmana amb la xarrada Joan Fuster en perspectiva a càrrec de Joan Borja, professor de la Universitat d’Alacant. Us esperem a totes i tots dissabte 18 de maig a les 19:00 al Casal Popular Tio Cuc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada