dissabte, 27 d’abril del 2013

Alacant celebra amb amor, dignitat i alegria el 25 d'Abril


Amb amor, dignitat i alegria, així transcorregué la diada del 25 d’abril a Alacant; perquè no sabem fer les coses d’una altra manera; perquè això és el que ens inspira el nostre poble, la nostra gent, la nostra terra. La plaça del 25 de maig, que recorda les centenars de víctimes dels bombardejos feixistes sobre Alacant, acollí el dissabte 27 d’abril les activitats reivindicatives en motiu del 25 d’abril organitzades per la Comissió Abril, integrada pels Joves d’Elx per la Llengua, el Col·lectiu Saginosa d’Ibi i el Casal Popular Tio Cuc d’Alacant.

Aquí podeu veure les fotos que ha realitzat la Comissió Abril; i aquí les magnífiques imatges que ha penjat Alacant.cat Notícies del Sud del País Valencià.

A les 11:30 del matí començaren les activitats; 56 llibres plenaren el mapa de la nostra màtria lingüística, els Països Catalans, seguint la proposta de la iniciativa Som Països Catalans; una part dels 56 llibres arreplegats nodriran la nova biblioteca de cultura popular del Casal Popular Tio Cuc, i una altra part marxaran a altres biblioteques del país que també han participat d’aquesta activitat entre el 23 i el 27 d’abril.

Les danses de la Foia de Castalla i els Nanos de Callosa d’En Sarrià ompliren la plaça de cultura popular viva, alegre, captivadora, arrel de la cultura valenciana que també està present al sud del País Valencià. Malgrat els intents de despersonalitzar Alacant, la Comissió Abril demostrà que el sud és una realitat dinàmica, que no abandona ni els seus orígens ni la seua identitat.

A més de la cultura popular, la Comissió Abril realitzà dos parlaments; en el primer d’ells, es denuncià la dramàtica situació a què ha abocat el capitalisme a les treballadores del sud del País Valencià, una realitat amarga d’atur, precarietat, desigualtat, misèria i privatitzacions; així mateix, es reclamà la necessitat de construir una alternativa social i económica fonamentada en el bé comú, i no en el benefici i l’explotació. En el segon, les integrants de la Comissió Abril reivindicaren la unitat de la llengua i la cultura catalanes, com a instruments oberts,  integradors, útils i necessaris tant per a comprendre el nostre passat com per a construir un futur de persones lliures.

La Muixeranga, l’himne nacional del País Valencià, tancà l’acte a la plaça i donà inici a la cercavila que recorregué els carrers del barri del Mercat, fins arribar als locals del Casal Popular Tio Cuc, on finalitzaren els actes amb una picadeta popular i amb la satisfacció de la feina 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada