dilluns, 27 de febrer del 2012

Crònica de la presentació de les campanyes per la llengua


El passat dissabte dia 18 de febrer, el grup de treball per la llengua del Casal Popular Tio Cuc ens va presentar, al propi Casal, les campanyes per la llengua que es portaran a terme durant els propers mesos.


Les campanyes tenen com a finalitat obtindre una major visibilització del valencià a Alacant i també ajudar a promoure l’ús social de la llengua a la ciutat. Per a aconseguir-ho, els companys van proposar tres campanyes concretes: la primera fa referència al fet d’enganxar una sèrie d’adhesius als comerços on normalment t’atenen en valencià per a promoure l’ús de la llengua en aquestos establiments. El repte és trobar comerços on atenen també en valencià, que serà precisament l’eslògan de les enganxines, i incloure’ls al web www.alacantenvalencia.tk, on posarem tots aquells comerços que col·laboren amb la campanya per a saber sempre on ens podran atendre en valencià.
La segona campanya està orientada a fer present el valencià al carrer. Per a fer-ho, arreplegarem informació i fotografies d’aquells panells informatius i cartells d’Alacant que només estiguen escrits en castellà, per a demanar a l’ajuntament que els canvie i els faça, com a mínim, bilingües castellà-valencià. Si l’ajuntament no ens escolta, escriurem al Síndic de Greuges.
Respecte a la tercera iniciativa, és la de fer classes de valencià al Casal, però això es pretén que comence ja de cara al curs que ve, al setembre vinent.
Després de la presentació de les campanyes, vam tindre un interessant debat sobre quines coses es poden fer per a millorar la situació del valencià a Alacant.
Per últim, els companys del grup per la llengua, van animar a tots els assistents i també a tothom que puga, a col·laborar en les campanyes. Al suro del Casal penjaran la informació de la campanya dels comerços que també atenen en valencià i al correu del Casal podeu enviar informació sobre panells o cartells d’Alacant que només estiguen en castellà, heu de posar on es troba el panell i adjuntar també una fotografia.

I, evidentment, TRAIEM LA LLENGUA AL CARRER!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada