dilluns, 21 de novembre del 2011

Taller d'olives en Conserva


El passat dissabte 12 de novembre al Casal Popular Tio Cuc va tenir lloc el taller d’olives en conserva a càrrec del company d’Agost Francisco José Berenguer.

El taller va començar amb una introducció del per què els nostres avantpassats feien pots de conserva d'olives. Aquestos segueixen la lògica de mantenir per a tot l'any una sèrie de productes agrícoles que apareixien en una determinada època de l'any. Pel que fa a les olives, eren utilitzades com una mena de substitutes d’amanides i, en època d’escassetat, es menjaven acompanyades de pa torrat amb oli. El company va aclarir que cada família les elabora d’una manera diferent i va donar a tastar diverses classes d’olives que havia portat fetes de l’any passat per la seua família.

Per finalitzar, tots els allí presents van elaborar pots d’olives en conserva i es van utilitzar les varietats de blanqueta, grossal i “d’Onil”, ja que la varietat callosina estava ja massa madura. A tots els pots hi posaven garrofer baix per evitar que les olives es facen blanes, i espècies diverses com clau, herba-sana, pebrella i sajolida. Després es va posar l'aigua amb la sal corresponent (10 parts d'aigua per una de sal) i més garrofer. D’ací a uns quatre mesos es podran menjar aquestes olives i en tindrem al Casal!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada