dimecres, 14 de març del 2012

Excursió a l'Eixau


El passat diumenge el Casal Popular Tio Cuc, es va desplaçar fins a Agost per realitzar una marxa per les serres del voltant d’aquesta localitat de l’Alacantí.

L’excursió va començar en l’anomenada “Via Verda”; una ruta per a realitzar a peu o en qualsevol vehicle no motoritzat  que segueix el trajecte del tren Alacant-Alcoi. Aquest va ser un projecte iniciat en la dictadura de Primo de Rivera però que no es va acabar de realitzar. Tot i així, es va crear una gran infraestructura de ponts, tunels, camins,... on només va faltar la col·locació de les vies per a circular els trens.

Una vegada  vist un xicotet tros d’aquesta via, vam començar el camí per diverses sendes. En la primera part del recorregut vam poder observar la vegetació pròpia de les zones de solana, les quals a pesar de la poca existència d’arbres i de la tonalitat verda, gaudeixen d’una gran riquesa botànica amb plantes fortament adaptades al terreny i al nostre clima. En la “Boca l’Estret”, vam parar a esmorzar, acte imprescindible en tota excursió. Aquest és tracta d’un indret força curiós ja que és un pas existent entre dues serres de gran dimensions “El Palomaret” i “El Maigmó”. Després d’aquesta parada ens vam situar en la part d’ombria d’ambdues serres on vam poder observar que la vegetació canvia notablement trobant una gran presència de pins. Respecte aquest últim aspecte és de senyalar que s’han realitzat diverses repoblacions a la zona de “pi blanc” espècie no autòctona en comptes del “pi roig” més adient a la zona.


Per últim senyalar que vam poder observar diverses cases de grans dimensions com “La casa de la Tia Remedios”, “La Casa de les Coves”, “La casa de Serrano”,... totes elles en runes però que en el seu moment els habitants d’aquestes cases eren autosuficients baixant al poble com a molt un parell de vegades a la setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada