dilluns, 3 de febrer del 2014

Crònica de la presentació del Calendari dels Brillants 2014

Una vintena de persones es va apropar el passat dissabte 24 de gener a la presentació del calendari dels brillants 2014 per conéixer de la mà de Ximo Caturla i Josep Cardona el contingut d'un almanac que barreja la tradició i els sabers populars amb la més rigorosa actualitat.

 Així ho va demostrar Caturla quan, entre les diferents narratives que va llegir del calendari, va esmentar la seua: “La Caputxeta vermella i els desdonadets”. Una versió adaptada on aquesta vegada la Caputxeta pateix els efectes de la precarietat, l'atur i els desdonaments.


Per la seua banda, Josep Cardona despertà l'atenció dels més curiosos i curioses recordant els més de 35 anys d'història de la publicació i explicant alguns dels continguts del calendari, com ara la tradició de la ceba i la nit de Sant Joan. Aquesta dita popular explica que durant la nit de Sant Joan es coloquen 12 capes de ceba amb sal a la vora d'una finestra i segons la humitat que tinguen l'endemà de matí es podrà fer una predicció de la pluja durant 12 mesos de l'any vinent.

Per finalitzar la vesprada, les presents pogueren gaudir d'una “picaeta” per comentar les notes més destacades d'una presentació que esperem continue molts anys més.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada