dijous, 11 de juliol del 2013

I de nou, la violència es torna a exercir per parlar en valencià.

Un policia local del Campello, va insultar el company Lluís Flores per parlar-li en valencià mentre l'espentava contra la paret dient-li que ell li deia com volia. Posteriorment ha sigut denunciat falsament per “intent de fuga” i “altercats”. Sumant les dos denúncies un total de 400€.
L'Ajuntament del Campello ha estat 6 mesos sense contestar a la seua petició inicial de retirada de multa i disculpa oficial d'este policia, pero SUMA ha executat la multa i l'embargarà el seu vehicle (únic bé que té al seu nom, a banda que no ha acceptat el seu recurs d'ajornament), la Subdelegació de Govern no li ha contestat (diuen que tardarà perquè la reclamació "la ha hecho en valenciano") i recentment, Lluís ha denunciat els fets davant el Síndic de Greuges.
No és ni la primera, ni l'última agressió per part de la policia per parlar en valencià, i no és ni la primera ni serà l'última que la pròpia policia s'encobreix. És per això que demà divendres, 12 de juliol, a les 11:00 hi ha convocada una concentració amb roda de premsa a la Plaça de la Muntanyeta, i us animem a totes a acudir a donar suport al nostre company Lluís, perquè la solidaritat és la nostra millor arma, i recordem que...


SI ENS TOQUEN A UNA, ENS TOQUEN A TOTES!!

2 comentaris:

  1. Este xic no va tenir ja un conflicte molt paregut? O te molta mala sort o ... es que ho busca. Que al xic en questió se li ha de donar de menjar a banda.

    No utilitzeu aquest tipus de noticies sensacionalistes com a baixa política sense saber les dues versions.

    ResponElimina
  2. Si, precisament, el que tothom vol saber és l'altra versió, que és la que no es vol facilitar. El tema és que, si s'han pres mesures punitives contra una persona per parlar en valencià, això no es pot consentir. A més, Marc, vols dir que el fet que la policia es pose farruca perquè els parlen en valencià és mala sort? Tu saps de sobra que això està a l'ordre del dia. En tot cas, és sorprenent que passe en el cos de la policia local del Campello, amb el qual, per sort, açò no és tan freqüent.

    Aquí ningú utilitza res com a arma política, esquè és un problema gravíssim que, precisament, compta amb la complicitat política del govern a tots els nivells i els valencianoparlants ja estem farts de que se'ns maltracte per utilitzar la nostra llengua. El problema és que, en tot cas, el silenci administratiu de l'Ajuntament no fa més que agravar la sospita de què siga cert. Si no ho és, que es pronuncien ja i que s'aclarisca el problema.

    ResponElimina