dilluns, 4 de febrer del 2013

Feixistes ataquen el Casal Popular Tio Cuc

El Casal Popular Tio Cuc d’Alacant vol comunicar a les seues sòcies, socis, amigues, amics i veïnat uns fets que considerem d’especial trascendència i gravetat:

La nit del divendres 1 al dissabte 2 de Febrer, entre les 3:00 i les 4:00 de la matinada, el local del Casal Popular Tio Cuc va ser objecte d’un atac feixista. Concretament, l’agressió consistí en dues pintades a la persiana (“fora terroristes” i “cerdos no”), silicona al pany, i vessament d’oli a la vorera d’entrada i a la carretera. El veïnat, amb què mantenim una estreta i fraternal relació, de seguida va avisar els responsables del Casal, i els escassos danys ocasionats van ser ràpidament reparats amb l’amor amb el qual diàriament treballem en el projecte del Casal Popular Tio Cuc.

Des del Casal Popular Tio Cuc volem denunciar públicament aquesta agressió feixista, plena d’odi cap a tot el que la nostra associació representa: dignitat, memòria, justícia i cultura. Volem denunciar, així mateix, la impunitat amb la que actuen els grupuscles feixistes a Alacant, que proven d’intimidar l’autoorganització popular i la dignificació de la cultura valenciana.

El Casal Popular Tio Cuc porta obert un any i mig. En aquests mesos, hem desenvolupat una enorme tasca en defensa de la cultura i la llengua pròpia de la ciutat: el valencià. Hem realitzat desenes d’activitats a les quals han acudit centenars de persones: homenatges anuals a Miquel Grau, xarrades sobre memòria històrica, festes, concerts, tallers, conferències i balls relacionats amb la cultura popular, 2 cursos de valencià, exposicions...així mateix, el Casal Popular Tio Cuc ha servit perquè diversos col·lectius de la ciutat puguen desenvolupar les seues activitats en un espai obert, plural i integrador. Així, el Casal ha estat utilitzat per a reunions o actes del Moviment de Resistència Global, de la Plataforma de Lluita contra les Retallades, d’Escola Valenciana, d’Arran, del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, d’Endavant, de Joves de Compromís, de les Fogueres Populars, o del col·lectiu feminista L’Aparadora.

Aquesta agressió feixista es dóna dos dies després que la Brigada d’Informació de la Policia Nacional realitzara seguiments amb 4 agents secrets a una reunió en la qual participava el Grup de Treball de Llengua del Casal per a preparar les properes presentacions del documental “El valencià a Alacant, una història amagada”. Resulta clarificador que amb recursos públics es vigilen, coaccionen i perseguisquen activitats culturals pacífiques i públiques i al mateix temps es toleren agressions contra l’espai que les acull. Exigim de la Subdelegació del Govern una explicació del control policial al Casal Popular Tio Cuc, la fi de l’hostigament al Casal i a les persones qui hi participen, i la persecució dels intolerants feixistes que ens agredeixen.

Des del Casal Popular Tio Cuc entenem que els atacs feixistes no han de quedar silenciats ni minimitzats. L’agressió que hem patit ara nosaltres és una agressió contra totes aquelles persones i col·lectius que treballem per la defensa de la cultura, la participació popular i el progrés social. És un atac de l’odi contra la solidaritat, de la incultura contra el coneixement, de la destrucció contra la memòria. Si ens toquen a una de nosaltres, ens toquen a totes. És per això que convoquem una mobilització de denúncia i solidaritat el proper dissabte 9 de febrer a partir de les 12:00 hores a la Plaça de la Muntanyeta d'Alacant.
Si ens toquen a una, ens toquen a totes!
No a les agressions feixistes!
Sí a la llengua, sí a la cultura, sí al país!

Concentració: dissabte 9 de febrer
12:00h Plaça de la Muntanyeta





12 comentaris:

  1. Ànim, des de Sant Vicent. Aquestes accions feixistes no deixen de ser la demostració que esteu fent lo correcte, esteu "molestant" als qui estan en contra de, com dieu vosaltres, la nostra dignitat, memòria, justicia, cultura i la nostra llengua, tot allò que manté viu el nostre País. Ànim i endavant!

    ResponElimina
  2. Increïble! Molts ànims, que feu una gran tasca!. Una abraçada.

    ResponElimina
  3. només els que saben no tenir raó actuen amb violència, no deixeu de fer tot el que feu! una abraçada!

    ResponElimina
  4. Ànims, que la seua violència i ignorància no ens faça perdre el somriure!!

    ResponElimina
  5. La policia vigila els activistes cívics i protegeix els matons espanyolistes. Queda ben clar que quan senten la paraula cultura se'ls en va la mà a la pistola. La millor resposta és seguir treballant com ho feu. Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Moltíssimes Gràcies a totes i tots per el suport!

    Moltíssimes Gràcies!

    ResponElimina
  7. Tot el suport! Una llàstima veure com els reaccionaris segueixen perseguint aquells que volen treballar per alguna causa noble, com la recuperació de la llengua i cultura que l'és pròpia a Alacant, com la reivindicació d'Alacant com a gran ciutat valenciana que també forma part dels Països Catalans. Tanmateix "ladran, luego cabalgamos..."

    ResponElimina
  8. Els agressors covards i sense raons es coneixen pels seus actes: no saben defensar les idees amb paraules ni amb debats. La millor resposta és una eixida intel·ligent, una acció com la que feu cada dia. Avant.

    ResponElimina
  9. "...por sus actos los conoceréis".

    Vosaltres amb dignitat. Ells amagats i a mitja nit.
    Endavant que aneu pel bon camí.

    ResponElimina
  10. No us ho havia dit mai però ara és arribat el moment: sent una molt gran admiració per la tasca que dueu dia a dia i evidentment dissabte 9 de febrer, a totes i a tots aquells que creiem en vosaltres, ens toca fer-vos costat.

    ResponElimina
  11. Des d'Alcoi, una abraçada i tot el suport.

    ResponElimina