diumenge, 9 d’octubre del 2011

Inaugurat el Casal Popular Tio Cuc

Ahir dissabte 8 d’Octubre, vespra de la Diada del País Valencià, més de dues centes persones van participar en les diferents activitats que el Casal Popular Tio Cuc va preparar en motiu de la seua inauguració.

A les 18:30h, un centenar d’alacantins es van concentrar a la Plaça dels Cavalls, on es va retre homenatge a Miquel Grau, assassinat per un feixista en aquella plaça el 1977 quan enganxava cartells convocant per al 9 d’Octubre. A la lectura de dos poemes que Vicent Andrés Estellés dedicà al jove comunista alacantí, li seguí un emotiu parlament en el qual el Casal Popular Tio Cuc reivindicava la figura de Miquel Grau i la necessitat de la memòria en tant que mostra de dignitat popular, respecte i compromís passat, present i futur.

De la Plaça dels Cavalls els participants, que ja superaven el centenar llarg, van marxar en cercavila pels carrers cèntrics d’Alacant acompanyats d’una gran quantitat de dolçainers i tabaleters, fins a aplegar al carrer Sant Leandre, on està situat el nou Casal.

A les portes del local, i mentres continuaven arribant més participants, un membre impulsor de la iniciativa explicà els principis bàsics pels quals l’ample grup promotor es posà a treballar ja fa un any: construir un espai que servisca per a aglutinar, organitzar i impulsar les inciatives en defensa de la llengua i la cultura pròpies d’Alacant.  Aquest esperit ample, horizontal, divers i unitari serà l’eix fonamental de totes les inciatives que el Casal organitze des de ja mateix.

Finalment, a la presentació del Casal li seguí el concert homenatge a Ovidi Montllor que, amb un carrer ja ple, resultà emotiu i encoratjador en el que va ser el fi de festa d’una jornada d’il·lusió, optimisme i esperança.


Podeu veure les fotos aquí.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada