dijous, 27 de desembre del 2012

Crònica del segon sopar d'hivern

Tal i com pronosticava l'ambient uns dies abans, el segon sopar d'hivern del Casal Popular Tio Cuc va ser tot un èxit.

A les 19:00 va començar el taller de cant de glosa impartit per Ferriol Macip, Rei de les Nyacres del 2011, on diversos cantadors desvergonyits van demostrar que no cal saber fer-ho molt bé per a llançar-se, i que allò important és passar-ho bé. Tot i que el cant, a poc a poc, i amb la pràctica es va anar (i s'anirà!) millorant.

Per sopar hi havia una bona cabassà que mmmmmmmm... va omplir la nostra boca d'una explosió de sabors vinguts de molts indrets del món.

I ja cap a les 22:30, i amb les guitarres, bandúrries, violí, acordió i percusió, es va encetar la nit de cant de glosa, que va contar amb el cant de diversos cantadors vinguts des de terres barcelonines, iberudes, alcoianes, novelderes i, com no, alacantines. Cants a la picardia, la Terra i l'orgia popular van ser cantats, riguts i aplaudits per la vuitantena de persones que hi havia al públic, que a poc a poc s'anava deixant anar per la boiror i l'alegria de l'ambient.

Coneguts espontanis es van llançar també a fer unes danses, mentre que El Diluvi ens va oferir també algunes cançons i algunes jotes, coses que van generar l'apoteosi de la cultura popular.

Finalment, a les 00:00 va acabar el cant i, alegrement i amb el dolç sabor de l'èxit del segon sopar d'hivern, vam continuar la festa pels carrers d'Alacant.


 

dimarts, 25 de desembre del 2012

Festes de Nadal i Apertura del Casal

Bones Festes Companyes!

Aquestes festes de nadal, el casal obrirà el divendres 28 de 19:00h a 22:00h al públic.

Aprofiteu així per fer l'última visita de l'any al casal i comprar les entrades del Festivern ! Una abraçada ben forta i tinguen unes bones festes i un feliç any nou!

Salut!

dimarts, 11 de desembre del 2012

Ja està ací el 2on Sopar d'Hivern del Casal Popular!!

UOOOO!!!!

Com no podia ser d'una altra manera, i després de l'èxit de l'any passat, enguany repetirem el sopar d'hivern del Casal Popular Tio Cuc.

Per anar escalfant motors, a les 19:00 tindrem un taller de cant de glosa, impartit per Ferriol Macip, guanyador de l'edició 2010 del Rei de les Nyacres a Espolla.

A les 20:30 (és a dir, a les 21:00 a taula) començarà el sopar d'hivern, un suculent manjar per només 5eurets, que hauràs de reservar amb antel·lació al Casal Popular o enviant un correu a casalpopularalacant@gmail.com (afanya't que les places són limitades!!)

I ja a partir de les 22:00... el que tot el món esperava... la nit de cant de glosa!! amb la col·laboració de Ferriol Macip, vingut des del barri de Gràcia (Barcelona), un gran cantador que tastarà del que tenim ací al Sud... també tindrem la presència de "El Diluvi", grup que va nàixer junt amb el Casal, i que s'ha oferit per animar durant tota la vetllada.

No t'ho pots perdre!!

Vine a passar-ho bé!!


Crònica de l'any passat:

http://casalpopularalacant.blogspot.com.es/2011/12/cronica-del-primer-sopar-dhivern-i-la.html

Ja pots comprar les entrades del Festivern al Casal Popular!!

Al Casal Popular Tio Cuc ja tenim les entrades del Festivern 2012-13, que tindrà lloc a Tavernes de la Valldigna. El preu de l'entrada anticipada és de 21 euros, i podeu passar pel casal els dijous, divendres i dissabtes de 19:00 a 22:00.

No us espereu al darrer dia

dissabte, 8 de desembre del 2012

Des de Oaxaca: Sayak València Triana al Casal Popular.

Dilluns 10 de desembre, a les 20:00 tindrà lloc la presentació del llibre "Adrift's book", l'últim llibre de Sayak València, al Casal Popular Tio Cuc.
Sayak València Triana, nascuda a Mèxic al 1980, és filòsofa, poeta, assatjista i exhibicionista permormàntica, Doctora Europea en Filosofia, Teoria i Crítica Feminista per la Universitat Complutense de Madrid.
 De la seua faceta com a escriptora, cal destacar "El reverso exacto del texto" (Centaurea Nigra Ediciones, Madrid 2007). A més a més, els seus poemes han sigut publicats en algunes revistes i antologies de Mèxic, com ara: Alforja, Tierra Adentro, Taladro, Textos, La Línea, Hoja de Poesía, Velocidad Crítica i Otra Orilla.
Com a artista de performance, els seus treballs es basen en l'ocupació de l'espai públic, mitjançant un cos queer que interpela els patrons de normalitat, connectant amb l'ús del cos com a suport artístic, polític i com a centre de múltiples discussions.
Es co-fundadora de l'Interdisciplinari "La Línea", grup feminista que, des de l'any 2002, mitjançant l'escriptura, la teoria, la producció editorial, l'art audiovisual, l'acció en espai públic i el performance fa una exploració crítica del procés escritural i artístic en l'àrea binacional entre Tijuana i San Diego i també en Madrid i Nova York.


http://sayak.blogspot.com/
 

dijous, 6 de desembre del 2012

JORNADES SABEM PARIR

El cap de setmana del 13,14 i 15 de desembre, tindrà lloc les ", Jornades Sabem Parir", amb un programa formatiu al voltant de l'embaràs i la cura dels nedons.

DIJOUS 13
(A l'Ateneu Llibertari l'Escletxa, Avinguda d'Alcoi nº 155 entr. A)

PART RESPECTAT

17:30. Presentació de les jornades.
18:00. Xerrada. La figura de la Doula.
19:00. Taula rodona. Experiències de part.
Dinamització: Alícia Conca.

DIVENDRES 14 (Al Casal Popular Tio Cuc, carrer Sant Leandre,6)

EMBARÀS CONSCIENT

17:30. Tallers vivencials: "Concepció, embaràs i parts conscients" i "Massatge prenatal aiurvèdic"
Dinamització: Immaculada Vidal i Teresa Navarro.


DISSABTE 15 (Jardí dels somnis, partida de la Torre del Pla, polígon 3 nº 36)

CRIANÇA NATURAL

11:00. Taller vivencial- "Psicomotricitat relacional"
14.00. Descans i espai per a dinar i convivència (hi haurà menú per a l'autogestió).
16:30. Xerrada: "La lactància materna"
18:00. Taller vivencial: "Criança en braços"
Dinamització: Llanos Pastor, Arantxa Silva, Ana Miró i Soledad Mejías.