dimecres, 29 de febrer del 2012

Presentació del documental "Una llengua que camina"

Presentació del documental

1 de març 201220.15 h

Lloc. Seu Ciutat d’Alacant universitat d’Alacant. C/ Ramón y Cajal 4, AlacantLa Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí porta a Alacant la projecció del documental "Una llengua que camina".


Després de més de 25 anys, les primeres generacions de valencians que han estudiat en la nostra llengua són persones adultes que fan tots els possibles per viure en valencià a casa, al carrer i al treball. Aquesta idea és la que ha donat nom al documental. El film retrata la vida diària de cinc persones que viuen a distints punts del territori valencià i que ens permeten fer una radiografia de la llengua de nord a sud, de les ciutats i dels pobles.

Una professora de periodisme de la Universitat d'Alacant, Mar Iglesias; el cantant i lletrista d'Obrint Pas, Xavi Sarrià; un dermatòleg de l'Hospital General de Castelló, Gerard Pitarch; una romanesa valencianoparlant, Dariana Groza, i el mestre d'infantil i expresident d'Escola Valenciana Diego Gómez posen rostre a l'estat de salut del valencià.

El film és una producció de Vilaweb en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb el suport de d'Escola Valenciana, Edicions Bromera, Edicions 96 i l'Institut Català de les Indústries Culturals.

Després de la projecció gaudirem d'una tertúlia amb Mar Iglesias i Diego Gómez, dos dels protagonistes, i amb qui hi desitge participar.


dimarts, 28 de febrer del 2012

Presentació de la revista "Caramella" i el llibre "La cançó en valencià"

Este divendres 2 de març a les 19:30 tindrà lloc la presentació de la revista "Caramella" i el llibre de Vicent Frechina "La cançó en valencià: dels repertoris tradicionals als gèneres moderns".

La presentació serà a càrrec de Miquel Bessó, el nostre hàbil mestre del taller de danses tradicionals. Sense dubte, un acte molt interessant pel coneixement de la música en la nostra llengua.

dilluns, 27 de febrer del 2012

1a Repoblació Intraurbana

Aquest passat diumenge dia 26 de febrer, va tindre lloc la 1a Repoblació Intraurbana. Una activitat que vam organitzar des del Casal Popular Tio Cuc juntament amb l’Hort Comunitari de Carolines i en la que van participar més d’una quarantena de persones.

El punt de trobada va ser a les escales del IES Jorge Juan a les 10:30 i des d’allí vam anar pel camí de la dreta del institut per començar aquesta repoblació amb diversos tipus d’arbres i plantes, com pins, baladres, espart, romer... que vam demanar a la Conselleria per al dia de l’arbre.

Tots els interessats que vam participar, entre els que estaven els xiquets del centre Lucentum, vam seguir les indicacions de les persones que guiaven l’activitat: vam fer un forat tres vegades més gran que el volum del cepelló, vam deixar aquest cepelló al ras de terra i vam regar.


Cada vegada que aneu al Tossal podreu gaudir d’aquests arbres i plantes que aniran fent-se gran amb el pas del temps i de l’estima de la gent que els regue. Els veurem créixer!

Crònica de la presentació de les campanyes per la llengua


El passat dissabte dia 18 de febrer, el grup de treball per la llengua del Casal Popular Tio Cuc ens va presentar, al propi Casal, les campanyes per la llengua que es portaran a terme durant els propers mesos.

dimarts, 21 de febrer del 2012

1a repoblació intraurbana

Des del Casal Popular Tio Cuc i l'Hort Comunitari de Carolines us volem convidar a la repoblació intraurbana que tindrà lloc este diumenge 26 per repoblar el Tossal.

Hem quedat a les 10:30 a les escales de l'IES Jorge Juan. Si tens pics, aixades, o qualsevol cosa que puga servir... no dubtes en emportar-te-ho!!

Ens veiem diumenge!!

dilluns, 20 de febrer del 2012

Concert "Música i lletra" de Feliu Ventura

Podeu comprar les entrades del concert de Feliu Ventura d'aquest dijous (20 h. al col·legi major de la UA) al Casal Popular Tio Cuc. Hui de 20 h. a 22h. La resta de dies podeu contactar amb Maria (699 81 00 97). Però no espereu fins a l'últim moment!


dimecres, 15 de febrer del 2012

Camí de la Bacorera


Des de dalt del Tossal de la Bacorera (i no de la Figuera) es podia veure la mar, la serra de Crevillent, Alacant, El Campello, el Cabeçó, l’Aitana, el Puig Campana, Benidorm...i fins i tot el Penyal de Ifac. El sol ens va acompanyar tot el temps mentre caminàvem en la nostra ruta del camí de la Bacorera en un dia fred però que en alguns moments ens havíem de llevar la jaqueta.

L'eixida va ser des del Pi Manolo d'Aigües, passant després pel conegut preventori i caminant unes tres horetes en un recorregut no molt complicat. El nostre guia Jaume, de la Colla Muntanyenca d'El Campello, ens n'anava explicant tot això que vam trobar pel camí; des de les vistes, la vegetació i un poquet de història. Un recorregut en el qual vam trobar saullà, ametllers en flor, arbocers i espart entre altres.

Un dia molt bonic i en molt bona companyia que esperem tornarem a viure en la següent excursió!




PRESENTACIÓ DE LES CAMPANYES PER LA LLENGUA

Dissabte 18 de febrer a les 19:00, el grup de treball per la llengua del Casal Popular Tio Cuc presentarà les diverses campanyes per la llengua que es duran a terme arran del mateix dia de la presentació.

Tot el món coneix l'estat en què es troba el valencià a Alacant, i cal que entre totes i tots tendim una mà i caminem junts per la llengua.

Vine i anima't a participar!!

dimarts, 14 de febrer del 2012

Desmuntant el mite de l'amor romàntic

El passat dissabte dia 11 de febrer dues companyes de Maulets i d’Endavant van vindre al Casal Popular Tio Cuc a parlar sobre el mite de l’amor romàntic en la xerrada que portava com a títol: “Desmuntant el mite de l’amor romàntic”.
En un to amé i distés acompanyat d’una presentació powerpoint, una trentena de persones vam poder gaudir de les explicacions de les companyes sobre què és i com ens influencia en el nostre dia a dia i en les nostres relacions de parella i de no parella el mite de l’amor romàntic. A més, ens van fer un repàs històric molt interessant sobre el mite citat, ens van fer reflexionar sobre quin pes té l’ideari capitalista en les nostres relacions amoroses i socials i, per últim, ens van aportar algunes idees per a poder reestructurar d’una manera sana les nostres concepcions sobre l’amor.
En definitiva, va ser una vetllada animada que no va deixar indiferent a ningú i que vam aprofitar per a reflexionar i contrastar opinions.






Ja pots comprar les entrades de Feliu Ventura al Casal Popular Tio Cuc.

Ja estan a la venda les entrades per al concert de Feliu Ventura del proper dijous 23 de febrer. Les entrades costen només 5€, anima't!!

Activitats d'esta setmana al Casal Popular Tio Cuc!

Bones Companyes i Companys!

Aquestes són les activitats programades per el Casal Tio Cuc aquest setmana:

Divendres 17 de 18:00 a 19:00h:

Taller de Ball tradicional Valencià.
Vine a ballar!!

 



Dissabte 18 a partir de 19.00h: 

Presentació de les campanyes pel valencià del Grup de Treball per la Llengua.



 

Esperem t'agraden i pugues vindre a participar. 
El casal de la xusma i la gent de trò t'espera!

dissabte, 11 de febrer del 2012

Tast de vins al Casal Popular Tio Cuc

El passat divendres 10 de febrer unes 30 persones van poder gaudir d'un bon grapat de vins produïts a les nostres comarques de la mà de dos dels nostres socis, Pedro Ferrer i Enric Riquelme, especialitzats en enologia. En aquest tast, els companys van fer un repàs de les característiques més importants dels diferents tipus de vins, aprofundint en els detalls sobre el seu procés d'elaboració. Fent servir vins que ells mateixos van definir com econòmics i a l'abast de tothom, van explicar als assistents els elements que cal tenir en compte per comprar un bon vi i gaudir-lo.

El taller, que va servir per promocionar i donar a conèixer tot tipus de detalls d'un dels productes agrícoles més arrelats a les nostres comarques, es va desenvolupar en un ambient distendit, entre bona gent, bon menjar i bon vi. L'experiència va anar tan bé que els nostres companys ja es plantegen noves edicions d'aquest taller, amb noves varietats i marques. Des del Casal Popular Tio Cuc, no podem més que animar-vos a vindre-hi, especialment si vos en vau perdre la darrera!


dijous, 9 de febrer del 2012

Senderisme al Tossal de la Figuera

Per al diumenge 12 de febrer, des del Casal Popular Tio Cuc i la Colla Muntanyenca d'El Campello hem organitzat una marxa on recorrerem les boniques contrades del Tossal de la Figuera.

Si vols començar a fer bondat i deixar-te la vida dissoluta, vols que els teus fills aprenguen de la natura, vols desenrovellar-te o simplement vols passar una bona estona... vine a Aigües al Pi Manolo a les 9:00 del matí!!

T'esperem!!

dimecres, 8 de febrer del 2012

Taller de tast de vi

Divendres 10 de febrer, després del taller setmanal de danses, farem un taller de tast dels millors vins de les terres alacantines. Per 5€ et pots apuntar a este taller que, guiat pels experts i sibarites Pedro Ferrer i Enric Riquelme, segur que omplin els nostres paladars dels més fines degustacions.

No ho dubtes! Vine i apunta't!

dilluns, 6 de febrer del 2012

Desmuntant el mite de l'amor romàntic

Xerrada "Desmuntant el mite de l'amor romàntic", ara per Sant Valentí, una xerrada molt adequada per vore què és i com influeix l'amor romàntic a les nostres vides.

A càrrec de les assemblees de Maulets i Endavant.


Més info: http://maulets-alacanti.blogspot.com/2012/02/desmuntant-el-mite-de-lamor-romantic.html

diumenge, 5 de febrer del 2012

Activitats de la setmana del 6 al 12 de febrer al Casal Popular Tio Cuc:

Activitats de la setmana del 6 al 12 de febrer al Casal Popular Tio Cuc:

Divendres 10 a les 19.30:

Taller de tast de vins. Data límit d'inscripció 9 de febrer (5 euros).
A càrrec de Pedro Ferrer i Enric Riquelme.

Dissabte 11 a les 19.30:

Xerrada: Desmuntant el mite de l'amor romàntic.
A càrrec d'Endavant i Maulets.

Diumenge 12 a les 9.00:


Senderisme al "Tossal de la Figuera".
Punt de trobada: Pi Manolo (Aigües).
A càrrec de la Colla Muntanyenca de El Campello.

Vine i participa!!

dissabte, 4 de febrer del 2012

Set de llibertat

El passat dijous 2 de febrer el Casal Popular Tio Cuc va acollir la inaguració de l'exposició fotogràfica "Set de llibertat", de la companya, sòcia del Casal i artista Maria Mira-Perceval Graells. En l'exposició, es fa una repassada a les dures condicions de vida dels refugiats sahrauís a la hamada algerina. La sensibilitat, tendresa i amor amb que la fotògrafa és capaç de mostrar el dia a dia dels campaments transformen les dures condicions materials en un gest de dignitat, resistència i anhels: els de llibertat que tot un poble, el sahrauí, lluita per aconseguir. Des dels campaments de refugiats, que Maria va visitar l'any 2006, es traça una línia invisible que uneix el present de resistència amb tot un futur per construir.