dijous, 29 de desembre del 2011

Crònica del primer Sopar d'Hivern i la primera Nit de Cant Improvisat.

Divendres 23 de desembre, va ser una vesprada i una nit per recordar al Casal Popular Tio Cuc.

Per la vesprada, el Titot va realitzar el taller de cant improvisat per tots aquells motivats que tenien pensat tirar-se al fang de la festa i la desvergonya a la nit. Amb perdiuetes, garrotins i nyacres es va començar a calfar l'ambient de cara a la primera Nit de Cant Improvisat.

A les 21:00 va començar l'abundant i suculenta picaeta per a la seixantena de persones que havia reservat l'entrada, i ja de cara a les 22:30, amb el casal ple de gom a gom, a ritme de guitarres i percusió, el Titot va començar la Nit de Cant Improvisat que totes estàvem esperant.

Des del Casal Popular Tio Cuc, fem una molt bona valoració del primer Sopar d'Hivern i la primera Nit de Cant Improvisat, i animem als qui no vingueren divendres 23, a que s'animen, que este viatje tot just acava de començar, i fan falta tots els braços possibles per remar cap a Ítaca.

Viatja amb nosaltres!!

Casal Popular Tio Cuc.



Finalitza l'expisició "Gràcies, camarades"

L'exposició "Gràcies, camarades", que al llarg del mes de desembre hem pogut gaudir al Casal Popular Tio Cuc", serà substituïda en els propers dies per la mostra fotogràfica sobre el Sàhara Occidental "Set de Llibertat", de la companya Maria Mira-Perceval. Per tal de continuar aprenent sobre l'experiència dels milers de voluntaris que van participar de les Brigades Internacionals, us oferim l'exposició en format digital.

Últimes entrades del Festivern

Afanyeu-vos en comprar l'entrada del Festivern aquesta vesprada de 19 a 22 hores al Casal Popular Tio Cuc (Alacant).



dimecres, 21 de desembre del 2011

Novetats per al sopar d'hivern del divendres 23

Per anar assatjant de cara a la nit, divendres 23 a les 19:00 el Titot realitzarà un taller de garrotins, nyacres i corrandes per totes aquelles persones que es vullguen animar a cantar després del sopar.

A les 21:00 començarem a sopar i ja a les 22:00 començarà la tan esperada nit de cant improvisat.

Us esperem!!

dilluns, 19 de desembre del 2011

Miquel Grau: memòria, dignitat, justícia, veritat.

El dissabte vam tindre el plaer d'acollir al Casal Popular Tio Cuc a Llum Quiñonero, que ens parlà del projecte que ha engegat per l'elaboració d'un llibre al voltant de l'assassinat de Miquel Grau, l'octubre del 77, amb què alhora -a més d'esclarir i fer públics, d'il·luminar eixa part dels fets encara tèrbola de la història- s'analitzarà el que van suposar aquells anys de transició i com es va desenvolupar eixa inestabilitat a Alacant.

La mort de Miquel Grau, a més de ser un dels moments més rellevants en la història contemporània d'Alacant, és un fet polític que obliga estudiar les circumstàncies i no deixar caure'l en l'oblit. És, a més, per ser una víctima del feixisme, un record que de manera inevitable hem de conservar col·lectivament i sentimentalment.Per això considerem molt important la tasca que està fent Llum Quiñonero, i vos animem a que participeu en el sistema de micro-mecenatges que farà possible l'investigació i l'edició. Ho podeu fer electrònicament des del web www.miquelgrau.org o amb bons d'ajut (10 euros, i a partir de 20 amb el llibre inclós, quan isca) que podreu trobar al Casal mateix.




dimecres, 14 de desembre del 2011

JA ESTÀ ACÍ, JA HA ARRIBAT,EL SOPAR AL CASAL!

Demà dijous dia 15 es posaran a la venda els tiquets del sopar de Nadal que se celebrarà el dia 23 a les 21:00 h.

El sopar costa només 5 eurets i serà un bon moment per conèixer-nos, gaudir de bona companyia i passar un moment entranyable i en família.  Tindrem corrandes i garrotins, i contarem amb la col·laboració del gran Titot vingut des de Berga.


No us ho podeu perdre!! Veniu en l’horari del Casal Popular Tio Cuc (dijous, divendres i dissabte de 19 a 22 h.) a comprar el tiquets. Hi ha places limitades, així que afanyeu-vos!!


Per a les corrandes i garrotins no es necessita tiquet.



dimarts, 13 de desembre del 2011

Xarrada: Miquel Grau; memòria, dignitat, justícia, veritat

El proper dissabte 17 de desembre el Casal Popular Tio Cuc ha organitzat una important activitat de memòria històrica. Amb el títol "Miquel Grau: memòria, dignitat, justícia, veritat", volem recordar la figura humana i política de Miquel Grau, conèixer els fets que envoltaren el seu assassinat, així com el context social i polític d'aquells dies i les reivindicacions de l'organització on Miquel Grau militava, la Jove Germannia, branca juvenil del Moviment Comunista del País Valencià. Més enllà de la magnífica aproximació emocional que ens ha proporcionat la cançó d'Al Tall, volem aprofundir en els elements polítics, socials i personals, d'un individu, d'un moviment i d'una època.

Per a això, comptarem amb la presència de Llum Quiñonero, periodista i responsable del projecte Miquel Grau en transició, que precissament busca posar en negre sobre blanc aquestes mateixes inquietuds, documentant l'assassinat de Miquel Grau i posant en marxa un projecte de micromecenatges per tal d'editar en llibre aquesta investigació.

dissabte, 10 de desembre del 2011

VINE A VORE EL MADRID-BARÇA AL CASAL POPULAR!!

Dissabte a les 21:00 comença la prèvia al Casal Popular Tio Cuc per calfar de cara al partit, que projectarem en directe en pantalla gegant.

Si encara no saps on vore'l... què millor que al Casal Popular?!?!

divendres, 9 de desembre del 2011

Entrades del Festivern

Vas al Festivern? Ja pots comprar les entrades al Casal Popular Tio Cuc!!

Disposarem d'elles a partir de hui divendres 9 de desembre. Obrim dijous, divendres i dissabtes de 19.00 a 22.00h.

No et quedes sense festa este cap d'any!!




http://www.festivern.com/

dijous, 8 de desembre del 2011

Properes activitats al Casal Popular Tio Cuc.

Dijous 8 de desembre a les 19:00: Reunió grup de treball de llengua.

Dissabte 10 a les 21:00: Vine a vore el Madrid-Barça al Casal! Projecció en directe del partit. Si encara no saps on vore'l... què millor que al Casal Popular?!?!

Dimecres 14 a les 20:00: Reunió del grup de treball de memòria històrica.

Dijous 15 a les 19:00: Xarrada "Les danses del rei moro d'Agost". A càrrec de Pau Vicedo.

Dissabte 17 a les 19:00: Xarrada "Miquel Grau, memòria, dignitat, justícia, veritat". A càrrec de Llum Quiñonero.


Dilluns 19 a les 20:00:
Reunió grup de treball de cultura popular.

Divendres 23 a les 21:00: Sopar de germanor (5€) i cant improvisat amb en Titot (cantant de Brams). Ves al Casal i reserva la teua entrada!! (aforament limitat a 60 persones).

I tots els divendres a les 18:00...
CURS DE DANSES POPULARS! Apunta't!!

presentació del llibre "Les Danses del Rei Moro d'Agost"


Les Danses del Rei Moro d'Agost. Cultura popular des de l'antropologia i la història

Aquest llibre ha estat escrit per Pau Vicedo Mollà i Ana Melis, del Departament d'Humanitats Contemporànies de la Universitat d'Alacant. Com el seu nom indica versa sobre "Les danses del rei moro d’Agost" una festa popular té lloc del 26 de desembre a l’1 de gener en aquesta localitat valenciana. El treball desgrana la festa per dotar-la de significat i contextualitzar-la en el folklore popular valencià. 
La publicació es divideix en cinc apartats: un inicial de contextualització històrica i geogràfica del municipi d'Agost, una descripció de la festa basada en l'observació directa de la mateixa i amb testimonis dels propis participants, el tercer apartat, "Cercant els orígens" se centra en l'estudi de la festa des del seu inici i contextualitzant-lo tant amb la pròpia història local com amb la trajectòria festera d'altres municipis, "Les danses i els seus elements en la memòria col.lectiva", posa de relleu els diferents elements simbòlics de la festa , analitzant el seu significat i rituals, finalment, l'últim apartat fa una síntesi de l'estudi, clarificant. La publicació es complementa amb abundant material fotogràfic i d'un DVD que plasma totes les etapes de la festa en ordre cronològic.

dimecres, 7 de desembre del 2011

El Casal s'adhereix al 79è aniversari de les Normes de Castelló

El Casal Popular Tio Cuc, mitjançant la Comissió de Coordinació, s'ha adherit a la plataforma Castelló per la Llengua i a la jornada de mobilització que aquesta ha convocat per al proper dissabte 17 de desembre. El motiu, la commemoració del 79è aniversari de l'aprovació de les Normes de Castelló i la reivindicació d'una escola pública, valenciana i de qualitat. A la convocatòria ja s'han sumat 121 entitats de l'àmbit lingüístic català, així com 425 persones. Podeu llegir el manifest aquí, així com la resta de propostes de Castelló per la Llengua. Després de 79 anys, la vinculació de les Normes de Castelló amb Alacant continua sent estreta; el propi Enric Valor en va ser un dels signants i, gràcies a la seua tenacitat, el setmanari satíric que dóna nom al nostre Casal va començar a adoptar la gramàtica aprovada, allunyant-se de les incorreccions gramaticals i lèxiques i contribuint a un acurat model de llengua.