divendres, 28 d’octubre del 2011

Voluntariat pel Valencià al Casal

Una vintena de voluntaris i voluntàries van acudir dijous passat a la convocatòria d'Escola Valenciana per a configurar el grup que al llarg d'aquest curs s'encarregarà d'orientar i ajudar aquelles persones que vullguen aprendre o millorar el seu nivell de valencià oral. Amb aquesta activitat el Casal Popular Tio Cuc ha engegat el seu querer diari, obrint les portes dijous, divendres i dissabte de 19:00 a 22:00.


dimarts, 25 d’octubre del 2011

TROBADA DE VOLUNTARIS DE L'ALACANTÍ

Benvolguts companys i companyes:

Des del Voluntariat pel Valencià (projecte que porta endavant la Federació Escola Valenciana) us convoquem a una reunió el proper dijous 27 d'octubre a les 19h al Casal Popular “Tio Cuc” que es troba al c/Sant Leandre 8 (al costat de la plaça de bous de la ciutat d'Alacant).

La intenció d'aquesta TROBADA DE VOLUNTARIS DE L'ALACANTÍ és que participeu de cara a definir de forma conjunta l'inici d...el nou curs del Voluntariat pel Valencià tant a la ciutat d'Alacant com a la resta de la comarca.
Per aquest motiu plantegem la sessió totalment participativa per a escoltar-vos. Ens agradaria que ens aportàreu idees i propostes de millora...i aconseguir així la major efectivitat per al nostre i el vostre programa.

Alguns de vosaltres teniu actualment parelles lingüístiques, d’altres heu tingut fa temps. Vos fem una crida a tots perquè volem que a Alacant es parle més en valencià. Volem que vosaltres pugueu viure en valencià a Alacant. Volem que a Alacant pugueu demanar sempre el café en valencià. I per aconseguir-ho necessitem l’ajuda de tots els que parlen la llengua i que l’estimen.

Alguns temes concrets que voldríem tractar són l'oferta d'activitats culturals en valencià o la possibilitat de la creació de grups de conversa (com solució per poder ajudar diversos aprenents de forma conjunta).
El que més ens importa és conèixer la vostra experiència com a voluntaris en el programa.

Us esperem a tots i a totes!!

dimecres, 12 d’octubre del 2011

Recollida de butlletes

Bona vesprada,

comuniquem que diumenge 16 d'octubre hi haurà gent al Casal Popular Tio Cuc des de les 17:00 fins les 20:30 per si algú es vol passar a deixar la seua butlleta de soci.

Ens veiem allà!
...
Salut!!

Comissió de Comunicació del Casal Popular Tio Cuc.

diumenge, 9 d’octubre del 2011

Inaugurat el Casal Popular Tio Cuc

Ahir dissabte 8 d’Octubre, vespra de la Diada del País Valencià, més de dues centes persones van participar en les diferents activitats que el Casal Popular Tio Cuc va preparar en motiu de la seua inauguració.

A les 18:30h, un centenar d’alacantins es van concentrar a la Plaça dels Cavalls, on es va retre homenatge a Miquel Grau, assassinat per un feixista en aquella plaça el 1977 quan enganxava cartells convocant per al 9 d’Octubre. A la lectura de dos poemes que Vicent Andrés Estellés dedicà al jove comunista alacantí, li seguí un emotiu parlament en el qual el Casal Popular Tio Cuc reivindicava la figura de Miquel Grau i la necessitat de la memòria en tant que mostra de dignitat popular, respecte i compromís passat, present i futur.

De la Plaça dels Cavalls els participants, que ja superaven el centenar llarg, van marxar en cercavila pels carrers cèntrics d’Alacant acompanyats d’una gran quantitat de dolçainers i tabaleters, fins a aplegar al carrer Sant Leandre, on està situat el nou Casal.

A les portes del local, i mentres continuaven arribant més participants, un membre impulsor de la iniciativa explicà els principis bàsics pels quals l’ample grup promotor es posà a treballar ja fa un any: construir un espai que servisca per a aglutinar, organitzar i impulsar les inciatives en defensa de la llengua i la cultura pròpies d’Alacant.  Aquest esperit ample, horizontal, divers i unitari serà l’eix fonamental de totes les inciatives que el Casal organitze des de ja mateix.

Finalment, a la presentació del Casal li seguí el concert homenatge a Ovidi Montllor que, amb un carrer ja ple, resultà emotiu i encoratjador en el que va ser el fi de festa d’una jornada d’il·lusió, optimisme i esperança.


Podeu veure les fotos aquí.




diumenge, 2 d’octubre del 2011

Inauguració del Casal Popular Tio Cuc

    El Casal Popular Tio Cuc obri les portes!!

    Després d'un mes de treball intensiu a dins del local, per fi s'ha aconseguit donar forma al Casal Popular Tio Cuc, que naixerà el proper dissabte 8 d'octubre a la ciutat d'Alacant amb l'objectiu de dinamitzar la llengua i la cultura autòctones d'Alacant.

    Per començar la jornada, ens reunirem a les 18:30 a la Plaça dels Cavalls (Plaça dels Estels), on farem un petit homenatge a Miquel Grau, de seguit anirem en cercavila fins el casal per procedir a la inauguració. Posteriorment s'obrirà una picaeta per concloure a les 21:30 amb un concert d'homenatge a l'Ovidi.

    Esperem que assistiu, i entre totes i tots donem la benvinguda a aquest nou projecte, el projecte dels fills i nets del Tio Cuc.

    Una abraçada.

    Comissió de comunicació del Casal Popular Tio Cuc.